OUR CLASSES

STEP AEROBIC – mișcare, ritm și arderea caloriilor

“Exercițiile efectuate cu ajutorul step-ului acționează în special asupra mușchilor coapselor, a gambelor si a fesierilor.”

STEP AEROBIC

Step aerobic – este un tip de exercițiu, derivat din clasicul aerobic. Diferența între cele două tipuri de aerobic este utilizarea step-ului. Stepul este platforma de formă dreptunghiulară, care poate fi utilizată la diferite înâlțimi, în funcție de obiectivele pe care vrei sa le atingi.

De aici și denumirea  de step aerobic.

Ședința durează în jur de 50 min, intensitatea mișcărilor fiind stabilită de instructor, în funcție de disponibilitatea la efort a participanților.

Muzica, mișcare și arderea caloriilor, fac din step un exercițiu antrenant, relaxant îmbinat cu elemente de coregrafie.

Beneficiile obținute în urma acestui tip de mișcare sunt: menținerea sau dezvoltarea capacității de efort, îmbunătățirea funcțiilor cardio-vasculare și respiratorii, arderea caloriilor, îmbunătățirea capacității de coordonare, relaxarea mentală și eliminarea stresului.

 

SCURT ISTORIC

Step aerobic a apărut în anul 1989 când gimnasta Gin Miller a avut nevoie de un exercițiu pentru recuperarea genunchiului accidentat.

step aerobic

Ea a trebuit să facă mișcări repetate de urcat și coborăt pe o cutie de lapte, pentru a-și întări din nou ligamentele. Pentru ca recuperarea să nu fie „boring” ea a hotărât să facă aceste mișcări pe‪ muzică. (Wikipedia)

Exercițiile efectuate cu ajutorul step-ului acționează în special asupra mușchilor coapselor, a gambelor si a fesierilor.

Citește și AEROBIC CLASIC – mișcare pentru sănătatea ta

În acest tip de mișcare nu este neglijat nici abdomenul. Există exerciții pe saltea, unde se lucrează pentru o talie subțire și mușchi abdominali tonifiați.

Fiecare ședință începe cu mișcări de încălzire a musculaturii și de pregătire a organismului pentru efort. După cele de 10 minute de încălzire, urmează ora propriuzisă a exercițiului. Intensitatea crește treptat și este controlată de instructorul Fitness Zone. Nu lipsește buna dispoziție iar în final relaxarea binevenită la sauna sălii.

 

La Fitness Zone, Cosmina și Mihaela (clasele de dimineata) organizează clasa de Step Aerobic pe care știu cu siguranță să o facă atractivă.